Möt våren i Provence

Förläng sommaren med enastående seglingar i Medelhavet för grupper från 5 till 20 pers. Hemmahamnen heter Hyères och ligger i det romantiska Provence. Båtarna är stora havsseglare med professionell skeppare.

Seglingarna kan vara dagsturer till öarna utanför, som Porquerolles, med en paradisisk sandstrand och där man äter gott i den mysiga byn eller går på vinprovning på någon av öns än tre vingårdar. Eller till den lilla ön Port Cros, lite längre ut, Frankrikes minsta nationalpark. Här finns en snitslad bana under vattnet som man kan snorkla efter. Vattnet är kristallklart! Kring det lilla torget i byn ryms ett par små restauranger. På ön finns många utmärkta vandringsleder. Saint Tropez ligger inte långt bort om man är på festhumör, eller bara vill sola sig i glansen. Även längre seglingar kan arrangeras.

I Provence kommer våren tidigt och sommaren varar ofta ända in i november. Bästa tiden, enl. vår åsikt, är apr-jun och sep-nov.

Att ta sig till Hyères är inte svårt. Hyères ligger mitt emellan Marseilles och Nice dit man kan ta sig billigt. Därifrån går det tåg eller buss till Hyères. Det finns också en flygplats i Hyères (Toulon) om man väljer man att flyga via ex Paris. Därifrån är det ca. 500 m ner till Marinan.

Segling i Karibien 

Från årskiftet 2013/2014 kommer vi även att kunna erbjuda fantastisk segling bland öarna i Västindien till löjligt bra priser!

Klicka på länken: www.atraxia.se